Ενταξει βγαλαμε ακρη.Δηλαδη ειμαστε παλι στην αρχη.Ο καθενας δικη του ερμηνεια και ουσια μηδεν.Ο Leon διαφωνει με τον 2579 παραθετει ενα σωρο επιχειρηματα για να καταληξει.....που;;Σ'αυτο που λεει εν μερει ο Νικος.Οτι η διαμετρος παιζει ρολο.Τωρα το ποσο;;;Θεωριες,θεωριες.θεωριες!Και καλα θα πειτε μα αυτο δεν μας ενδιαφερει; Μια σωστα τεκμηριωμενη αναλυση για την επεξηγηση μιας τυχον διαφορας σε κοντρα απο την αλλαγη διαμετρου;Ετσι;;; Αμ δεν ειναι ετσι!Και ρωταω εγω με το φτωχο το μυαλο μου.Ειναι ποτε δυνατον 2 λαστιχα της ιδιας εταιριας,το ιδιο μοντελο με την ιδια ημερομηνια παραγωγης,χωρις κανενα κατασκευαστικο ελλατωμα αλλα με διαφορετικο προφιλ(γιατι κολλησατε στις ζαντες ολοι) να εχουν την ιδια συμπεριφορα;;Εχουν τις ιδιες γομες;;;Τον ιδιο συντελεστη προσφυσης;;;Την ιδια διαρκεια ζωης;Ειναι εξισου και τα 2 τα ιδια μαλακα 'η σκληρα;;;Εχουν και τα 2 μεσα αερα ή αζωτο;;;Γιατι εστιαζεται η θεωρια σε μονο 1 απο τις 10 παραμετρους που και παλι εκει αλλος λιγοτερο και αλλος περισσοτερο βλεπει διαφορες.Και τι λεει η πραξη;Οτι σιγουρα υπαρχουν διαφορες.Αν μαλιστα παιξεις και λιγο με τις πιεσεις οι διαφορες αυτες αυξανονται.Δεν θα πω τι ειναι καλυτερο και τι χειροτερο να κανεις γιατι οπως ειπα υπαρχουν δεκαδες παραμετροι.Παντως η παραινεση του φιλου leon να μην ψαχνομαστε με τους τροχους δεν κερδιζεις τιποτα ή το κερδος ειναι ελαχιστο ειναι εντελως λανθασμενη.Κερδιζεις και μαλιστα πολυ κατω απο ορισμενες συνθηκες.Και θα παραθεσω νουμερακια παρακατω ξεκινωντας με φραση απο το περιοδικο Power.
'Για τον κοντρακια η πιεση του ελαστικου ειναι η διαφορα αναμεσα στο εριξα μια κενη ή εφαγα μια καροτσα'.Δικο μου συμπερασμα αρα οτι οντως κατι αλλαζει αν παιξεις με τροχους και δη με πιεσεις.Συνεχιζει"
'Οποιος κοντρακιας δεν το ξερει θα ξεχασει ποια γευση εχει ο φραπε και θα πινει μια ζωη τσαγακι'Αλλο συμπερασμα δικο μου οτι αν αγνοησεις καποια πραγματα θα εισαι παντα πισω.Συνεχιζει"
'Και επειδη καμμια φορα κατανταει κουραστικο να ακους διαφορα απο τον καθε εξυπνιδη πηραμε την αποφαση να ψαξουμε τα παντα....'.Και οποιος νομιζει οτι ειναι προχειρη εκτιμηση και οχι σοβαρη μελετη εχω να του πω οτι παραθετει ενα σωρο διαγραμματα,χρονους αντιδρασης και μεσο ορο μετρησεων..
Που θελω να καταληξω;Οριστε 2 νουμερακια.Ιδιο αυτοκινητο,ιδιος οδηγος ιδια μερα,ιδιο φεγγαρι αλλα διαφορετικες διαμετροι και πιεσεις εδωσαν τα εξης.Με 185/55/14 και πιεση 20 psi εδωσε για τα πρωτα 18 μετρα 2,79δευτ με ταχυτητα εξοδου 46,84.Με 195/50/15 με 15psi εδειξε 2,6 με ταχυτητα εξοδου 49,53.Διαφορα ποση 7%;;Ε, δεν ειναι διαφορα και μαλιστα προσεξτε και την ταχυτητα εξοδου.Τονιζω πως δεν αποτελει κανονα γιατι εχει και αλλα παραδειγματα με αλλα αποτελεσματα.Αυτο ομως που θελω να πω ειναι πως υπαρχουν διαφορες και καλα κανει ο Νικος και τις ψαχνει γιατι αν,λεω αν φυγει στα πρωτα 18 μετρα με σχεδον 3 χλμ παραπανω ταχυτητα εξοδου αντε να τον πιασετε μετα με τα TS.Σαμπως δεν το εχει κανει;;
|