Re: Αλλαγή Του Κωδικα Οδικής Κυκλοφοριας
Θωμά σε αυτό που λες για ζώνη και κράνος θα συμφωνήσω με 1000. Από την στιγμή που η αυτοκτονία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα δεν θα έπρεπε να υπάρχει και πρόστιμο για το κράνος και την ζώνη (αλλιώς να ασκείτε ποινική δίωξη και σε αυτούς που κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας τι λέμε τώρα). Αλλά από εκεί και πέρα το να αυξήσεις τα πρόστιμα δεν νομίζω πως είναι και η ποιο καλή λύση στο πρόβλημα των Ελληνικών δρόμων. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε την υποδομή (δρόμους, σήμανση που είναι χάλια μαύρα, σωστός έλεγχος οχημάτων ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ) και κυρίως να αλλάξει τρόπο λειτουργίας η τροχαία. Πρέπει να πάψει να είναι εισπρακτικό όργανο του κάθε δήμου και της κάθε κυβέρνησης και να την αφήσουν να κάνει σωστά την δουλειά της (παράδειγμα δεν έχει σημασία πόσα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα θα γράψει ένας τροχονόμος αλλά το αν στον τομέα του υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα ή όχι). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει να παραφυλάμε για το πότε και που θα κάνει κάποιος παρανομία για να του επιβληθεί πρόστιμο αλλά να τον αποτρέψουμε να κάνει την παρανομία απ΄ την αρχή και όταν χρειαστεί να πέσει πρόστιμο αυτό να γίνει για συμμόρφωση και όχι για εκφοβισμό (για να μάθει δηλαδή ότι δεν είναι σωστό και για τους γύρω του να κάνει κάτι τέτοιο και όχι ότι δεν πρέπει να το κάνει γιατί θα του επιβληθεί πρόστιμο). Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν παιδεία από τους οδηγούς και το να σταματήσει το κράτος να ζητά ελάχιστο αριθμό κλήσεων από την εκάστοτε τροχαία. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όσο και να αυξήσουν τα πρόστιμα το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αυξήσουν το κρυφτούλι που παίζεται μεταξύ οδηγών και τροχαίας και οι κακοί θα είναι πάντα οι τελευταίοι. Sorry για το μεγάλο post αλλά ήθελα να τα πω . . . .
COROLLA CLUB
Διοικητικό μέλος
mike_g@corollaclub.com
|