Re: Παράπονα..μηχανικά!
Μαλλον δεν καταλαβατε τι ειπα.Ας πουμε οτι εχω ενα corollaki με 13αρι μοτερακι και 88 αλογατακια και δεν μου φτανουν,σωστα;Ειμαι fan τις τουρπινας(εχει αλλη χαρη η πο@τ@ν@)αλλα δεν θελω να ανεβω κυβικα.Οι λυσεις ειναι δυο ενα χρεπομουτερο απο glanza ετοιμο(τρομαρα μας,ετοιμο, αλλα για τα μπαζα,οπως το 90% των ετοιμων εργοστασιακων μοτερ) η τουρπισμα στο δικο μας.
Τουρπιζοντας το δικο μας το μοτερ εχουμε ενα σωρο πλεονεκτηματα:
1)Ξερουμε το μοτερ μας,δηλαδη το ιστορικο του και την χρηση του.
2)Επιλεγουμε εμεις το υλικα που ειναι κατα 200%καλυτερα απο το εργοστασιακα.
3)Και το σημαντικοτερο ειναι ολα Κ Α Ι Ν Ο Υ Ρ Γ Ι Α,απο τουρπινες, σκαστρες κ.α και οχι ξεσκισμενα.
Παμε τωρα στο χρεπι:
Εχοιμε κατεβασει το ωραιο μοτερακι(μ@λ@κι@ μας)για να βαλουμε το χρεπι σωστα;
Eξατμιση δεν θελουμε;Θελουμε.Εξατμιση θα φτιαξουμε και στο δικο μας.
Το χταποδι ειναι για τα μπαζα το εργοστασιακο, χωρια που θα εχει τα μαυρα του τα χαλια,οπως και η τουρπινα.Αρα αργα η γρηγορα τουρπινα θα χρειαστουμε.
Ισοπαλια μεχρι τωρα.
Το μοτερακι δεν θα το ανοιξουμε για να το ελενξουμε,οποτε την φλαντζα την εχουμε σιγουρα,για να μην πω τα αλλα που πιθανων να χρειαστει.
Παλι ισοπαλια,γιατι και το ατμοσφαιρικο το ανοιγουμε για να κατεβασουμε συμπιεση.Το μονο παραπανω που θα χρειαστουμε στο ατμοσφαιρικο ειναι ενα η δυο εχτρα μπεκ και ενα παραληλο εγκεφαλακι.
Ωραια λοιπον να το χαιρομαστε το ετοιμο το μοτερακι μας,που το πηραμε μεν ετοιμο και μας κοστισε πιο φθηνα απο οτι θα φτιαχναμε το δικο μας,αλλα στην πορεια μας βγηκε ξυνο και με τα διπλα και η ιστορια αυτο διχνει.
Εμενα το δικο μου το μοτερ ειναι σε υπερ αριστη κατασταση,τι με συμφερει να το τουρπισω η να βαλω 4A-GZE.Mε το GZE εχω 175 αρρωστα αλογα ενω με το δικο αυτα τα εχω για χαβαλε με 8.9 συμπιεση και 0.5bar φουλ αξιαπιστα.Με 700ευρω βαζω σφυρυλατα και 1.0barκαι εχουμε 220+ που ουτε στον υπνο δεν τα βλεπει ο GZE.