Το γενικό προβλημα είναι οτι οτιδήποτε δεν είναι "σφηνωμένο" ή κουμπωτό συντονίζεται και ή τρέμει ή τρίζει.
Τα υλικά που χρειάζονται είναι μια uhu στιγμής,ενα κομματι ermaflex(Είναι αυτό το γκρι σαν αφρολέξ που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοι για να τυλίγουν τους σωλήνες), ένα ψαλίδι,λίγη τεχνη και αρκετη όρεξη!
Το υλικό που λέω έχει το καλό οτι μπορείς να το κόψεις όπως και όσο θέλεις και επίσης είναι γκρί μαυρό και εκεί που μπαίνει δεν θα φαίνεται αν προεξέχει.Απλά πρίν τοποθετηθεί φροντίστε να μην έχει σκόνη εκει που θα κολληθεί,πιεστε το λίγο να σπάσουν καποιες φουσκίτσες που έχει μεσα και όλα καλά.Ισως γινεται και με απλό αφρολέξ,αλλά εμένα αυτό το υλικό με βολεψε πολύ.Και μια συμβουλή...Η κόλλα με μετρο,δυο σταγόνες φτανουν...
Εταζιέρα
Μια λέπτη λωρίδα υλικού σε καθε πλαινη βαση που πατάει πισω στο πορτμπαγκαζ(στα πλαινά πλαστικά)
Πίσω κολώνα
Στην βαση της,μεταξύ κολώνας και πλαινής ταπετσαρίας,στον αρμό,σφήνωσα ενα κομματάκι...
Πίσω καθίσματα
Ακουγόταν ενας μπρρ-τρρ,σε καθε λακούβα ή μη ομαλό δρομο(κοινώς συνεχεια).Προέρχεται απο τα μεταλλικά γαντζάκια που κουμπώνουν ή ξεκουμπώνουν τα πισω πλατοκαθίσματα.Ανοιξα το καθισμα(όπως τα "ρίχνουμε" για να φορτώσουμε πραγματα) και στο μπροστινό τους τμημα κολλησα ενα μεγαλο κομματι,ώστε "κλεινοντας" το να σφηνώσει...
Γαντζάκια στις πίσω ταπετσαρίες.
Αυτά απλά τα ξεκούμπωσα και κολλησα μια λεπτή φλούδα υλικού στο πίσω μέρος τους και τώρα δεν παίζουν πάνω κατω.
Ντουλαπάκι του συνοδηγού
Ενα παχύ κομματι κολλήμενο στο πανω μερος,εκεί που πατάει ο διακόπτης και σβήνει το εσωτερικό φως
Ντουλαπάκι του οδηγού
Στα δυο πλαινα του που πατάει και εφαρμόζει με το ταμπλώ..δεν εφαρμοζει.Αρα βαζουμε δυο λεπτες ή πιο παχές ανάλογα με το πετσικαρισμα..
Χειρόφρενο
Οταν είναι κατεβασμένο τρέμει ή όταν κουνιέστε πανω στο καθισμα ακουμπά το πλαινο του καθίσματος και πιέζει την κονσόλα.Ετσι λοιπόν σφηνώνουμε πρώτα για δοκιμή δυο κομματια αριστερά και δεξια απο το χειρόφρενο,όταν το χουμε λυμένο ετσι ώστε να μην εχει περιθώριο να "παίζει".Φροντίστε τα κομματια να είναι αρκετα μακρυα (σε μηκος) έτσι ωστε να μην διπλώνουν στο ανεβα-κατεβα του χειροφρένου...
Αυτά προς το παρόν.Οποιος χρειάζεται περαιτέρω διευκρινίσεις,εδώ είμαστε...Ελπίζω να σας βοηθησα.
(Σαν τη Βεφα και εγώ..:"Προσθέουμε λίγη κολλίτσα στο υλικάκι και πάει ο τριγμούλης μας"...
Υ.Γ:Ξερώ ότι...

Προς το παρόν έχω λίγες.Θα βγαλώ και αλλές και θα τις ανεβασω!
Καλή επιτυχια...