Λοιπον δεν ξερω αν το διαβασατε αλλα εχει το POWER ενα πολυ καλο αρθρο για τη λιπανση και τα λαδια γενικοτερα.Εν κατακλειδι συνθετικα λαδια,λιπανση καθε 5000 χλμ,και οσο το δυνατον λεπτα λαδακια στα ορια του κατασκευαστη παντα.
και επειδη το εχω ξαναπει δεν χρειαζεται να τα χωνουμε στον toyotamania γιατι ο ανθρωπος να βοηθησει θελει φιλε ramantanis.Οπως και εσυ τεκμηριωνεις την αποψη σου και συμφωνω σε πολλα πραγματα ετσι βρισκω και τον Ηρακλη με διαθεση να μοιραστει τις εμπειριες του με ολους εμας.Εξαλου το ποσο 'καθαρο' ειναι ενα μοτερ δεν εξαρταται μονο απο τα λαδια που φοραει αλλα κυριως απο τη χρηση που του γινεται.Συμφωνειτε;Ενω για καποια νορμαλ χρηση,η χρηση αντιτριβικου να φανταζει υπερβολη και ασκοπο εξοδο για ενα πουσαρισμενο μοτερ να του δινει παραταση ζωης ή εστω καποιες 'ανασες' παραπανω.Τα αλλαζετε τα λαδια καθε 5000χλμ ή καθε 15000 οπως δυστυχως καποιοι κανουν;Στο MONDEO που εχει ο πατερας μου καθε 30000 λεει ο κατασκευαστης κανει λαθος;και αλλες εταιριες προτεινουν τετοιες μεγαλες αλλαγες.
Το τριπτυχο ποιοτητα-συχνοτητα αλλαγων και χρηση καθοριζουν την αξια του καθε μοτερ και λιγοτερο τα προσθετα χωρις αυτο να σημαινει οτι κανουν κακο,το αντιθετο μαλιστα αν δεν τηρουνται τα παραπανω.Εκει εχω καταληξει αλλα θα το χρησιμοποιησω το motorkote αφου ειμαι πεπεισμενος οτι δε βλαπτει,αφου ηδη το εχω αγορασει πια και εστω ενα 10% να παρω απο αυτα που υποσχεται παλι κερδος θα ειναι.Βεβαια τα 45 ευρω ειναι πολλα και το value for money θελει πολυ συζητηση.
|