Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από toyota mania";p="
Παράθεση:
δε γουσταρω τα καταλοιπα.
|
Σε 2-3-4χρονακια τα λεμε.Μην αρχιζεται ομως οτι αλλαξα μοτερ γιατι εβαλα πιο δυνατο,αλλαξα πιστονια και εβαλα σφυρηλατα,γυαλισα στροφαλο,μπιελες,πιστονια,παπουτσια,γραβατες κ.α.Εγω οσο βρισκω αυτα τα λαδια ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
|
Τωρα τι να πω???? Αναρωτιεμαι για πολλα πραγματα αλλα δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση γιατι δεν αξιζει τον κοπο να τσακωνομαστε εδω μεσα. ΤΟ ΜΟΝΟπου θελω να σου πω φιλε μου ειναι οτι προσφατως ελυσα το μοτερακι μου, χωρις αυτο να μου εχει παρουσιασει κανενα απολυτως προβλημα. Το ελυσα απλα για να το βελτιωσω και να κανω μερικα απο αυτα που εγραψες παραπανω. Σε πληροφορω οτι ενω το ανοιξα με σκοπο να αλλαξω αρκετα πραγματακια στα εσω του αλλα δεν το εκανα γιατι λυπηθηκα και λεφτα να πεταξω και αυτά τα πραγματα που ηταν σχεδον καινουργια. Δεν εχω βαλει ποτε τετοιο βελτιωτικο στα λαδια μου, εν γνωση μου βεβαια, και το μοτερακι το ξεζουμιζα κανονικα οχι μονο εγω αλλα και ο καθενας που καβαλουσε το αμαξι μου. Και φυσικα δεν μιλαμε για 6 και 6,5 rpm αλλα για 7,5 και πανω. Ασε που και απο λειτουργικης και τεχνικης σκοπιας το μοτερακι μου ταλαιπορηθηκε αρκετα, σου λεω μονο οτι δεν το ειχα injection αλλα καρμπυρατερ, πραγμα που σημαινει οτι πολλες φορες δουλευε αρυθμιστο και καποιος κυλινδρος επιβαρυνοταν πιο πολυ. Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι το ειχα 3 χρονακια επανω στο αμαξι, αν θυμαμαι καλα, και το μονο που εκανα ηταν να αλλαζω λαδακια καθε 5 και πολλες φορες καθε 10 χιλιαδες χλμ.
Αν εχεις διαβασει τα ποστ μου θα εχεις διαπιστωσει οτι γραφω μονο εκει που ξερω και μονο οταν ξερω. Οταν δεν ξερω απλα λεω οτι δεν ξερω. Ξερω λοιπον πολυ καλα οτι ολα αυτα τα βελτιωτικα φραζουν τις διοδους του λαδιου, οταν χρησιμοποιουνται αλογιστα. Η καλυτερη λυση αν θες να εχεις υγιες μοτερακι ειναι να αγοραζεις ενα καλο λαδακι και να το αλλαζεις καθε 5000 χλμ. Τοτε μονο θα εισαι σιγουρος οτι απο θεμα λιπανσης το μοτερακι σου ειναι αστερι. Αν θελετε να χρησιμοποιησετε τετοια βελτιωτικα χρησιμοποιηστε τα στο σασμαν, εκει δεν υπαρχει το προβλημα της φραγης καποιας διοδου του λαδιου. Αν και για να πουμε την αληθεια ουτε εκει χρειαζεται τετοιο πραγμα αν βαλεις καλη βαλβολινη.
Θα κοιταξω να τις φωτοςπου εχω αποτον στροφαλο μου για να δω αν φαινονται οι διοδοι του λαδιου, ετσι απλα για να δειτε για τι μεγεθος τρυπας μιλαμε...Ισως ετσι μονο καταλαβετε ποσο ευκολα μπορουν να φραξουν και να μην λιπενεται ο κινητηρας καταλληλα.
Αυτα τα ολιγα απο μενα.