Re: Βολαν-δισκος -πλατο
ηρθε και η σειρα μου. γιαννη δε διαφωνω μαζι σου αλλα το avensis δεν ειναι πεζω ραλυ. οποτε απλα εγω το θεωρω ασκοπο. τουοτα μανια αν ελαφρωσεις απλα και μονο το βολαν θα πρεπει να σαι και τυχερος να σου κατσει ακριβως ποσο βαρος θα αφαιρεθει. αλιωτικα θελει ο στροφαλοφορος εξω και ζυγισμα απο την αρχη με μονο κερδος την ευστροφια. ασε τα περιοδικα να λενε. πελατες να χαλανε τα αμαξια τους θελουν . το βολαν αυτο που κανει πανεπιστημιακα ειναι να αποταμιευει ενεργεια και να την αποδιδει στους παθητικους χρονους. οι παθητικοι χρονοι ειναι οταν το κομβιο του στροφαλου πρεπει να ανεβασει το εμβολο επανω σηκωνοντας το βαρος του και φυσικα να συμπιεζει το μειγμα.. την ωρα που ανεβαινει ο διωστηρας με το εμβολο καποια αντιβαρα κατεβαινουν. οποτε υπαρχει ομοιομορφη ευστοφια. ολα αυτα ειναι κανονισμενα απο το εργοστασιο και μονο. αν ελαφρωθει μονο το βολαν και δεν γινει ζυγισμα και ελαφρωμα στροφαλου στην ουσια θα δυσκολευοντε να ανεβασουν τα εμβολα το βαρος τους και θα υπαρχει λογικα ενα κραδασμος και ισως περισσοτερη καταναλωση. ελπιζω να βοηθησα και γω. αν καποιος νομιζει οτι εχω λαθος ας το πει. φιλικα πανος