Re: VVTL-i ή 4AGZEU
Λοιπον παιδια αν και δεν εχω το συγκεκριμενο μοτερ επειδη ειναι αυτο που θα ηθελα να βαλω στο αμαξι μου εχω ψαχτει παρα πολυ επι του θεματος..Καταρχας φιλε corolla4a-gze σε αυτο περι ιππων κανει λαθος οποιος σου το ειπε..Υπαρχουν 3 εκδοσεις του 4A-GZE:
1.Η παλιοτερη, 145ps@6400rpm, 19.0kg/cm@4400rpm,συμπιεση 8.0:1, ημισφυρηλατα πιστονια, AFM αντι MAP(σχετικα κακο αυτο), τρομπα βενζινης με παροχη 116L και ηταν ικανο να αξιοποιησει καυσιμο απο 89-100 οκτανια αναλογα με την ECU του. Εμπαινε σε MR2 πρωτης γενιας και σε corolla AE92 88-90.
2.Η επομενη, 165ps@6400rpm, 21.0kg/cm@4400rpm,συμπιεση 8.9:1, σφυρηλατα πιστονια,MAP,μπλοκ με ψεκαστηρες λαδιου, τρομπα βενζινης με παροχη 125L και εχει απαιτησεις για καυσιμο 100 οκτανιων!!Το φοραγε η ΑΕ92 90-91.
3.Η τελευταια, 170ps@6400rpm, 21.0kg/cm@4400rpm,συμπιεση 8.9:1, σφυρηλατα πιστονια ελαφρωμενα,MAP, μπλοκ με ψεκαστηρες λαδιου, τρομπα βενζινης με παροχη 125L και εχει απαιτησεις για καυσιμο 100 οκτανιων!!Το φοραγε η corolla ΑΕ101 και το levin.
Οπως καταλαβαινετε σε περιπτωση αλλαγης με τετοιο μοτερ θα προτιμησετε το 3 για να εχετε οχι μονο το ΜΑΡ κτλ αλλα και τα 170 αλογα και τα σφυρηλατα πιστονια μαμα!Παντως απο την εκδοση με τα 165 σε αυτην με τα 170 υπαρχει μικρη διαφορα..
Τελος να πω οτι λογω σφυρηλατων αλλα και πολυ δυνατων εσωτερικων μερων αυτο το μοτερ μπορει να τουμπιστει και να φτασει ανετα τα 280 αλογα με τα μαμα πραγματα επανω.Αλλιως υπαρχει τροχαλια της blitz που το παει στα 190 με τον μαμα κομπρεσσορα κτλ..Προυποθεση ειναι να χρησιμοποιειται 100αρα βενζινη για καλυτερη αποδοση βεβαια.Επισης τα ημιαξονια που ερχονται μαζι με αυτο το μοτερ ειναι πραγματικα πολυ ανθεκτικα(αλλα και βαρια) και επισης το σασμαν που ερχεται μαζι με το μοτερ εχει μπλοκε διαφορικο οποτε εισαι καλυμενος απο αυτο..
Για μενα ειναι μια απο τις καλυτερες μετατροπες γιατι μιλαμε για πολλη ροπη και γραμμικοτητα λογω κομπρεσσορα και σε βαρια αμαξια(πχ carina) αυτο που θες για να κινεις αξιοπρεπως το αμαξωμα ειναι ροπη παντου!
Παντως αν ειχα καποιο αυτοκινητο νεας τεχνολογιας μετα το 2001 και μετα θα το σκεφτομουν πολυ να γυρισω πισω 10 χρονια στο μοτερ..
Αυτα απο μενα
Φιλικα παντα! 8)
|