Ας πω και εγώ τουσ τριγμούς μου.
Το TS μου έχει αυτή τη στιμγή 13.000 χιλιόμετρα και οι περισσότεροι έχουν εμφανιστεί σχεδόν από την πρώτη μέρα.
1) Radio-CD. Γνωστό σε όλους. Εμφανίζεται πολύ έντονα στις 5.000+ και μέχρι και τον κόφτη στις 8.300, σε όλες τις ταχύτητες.
2) Εδώ και 2-3.000 χιλίομετρα μαζί με των πρώτο θόρυβο ακούγεται και ένας άλλος τριγμός από κάπου στο κιβώτιο... Μίλησα με Toyota Γιαννίτσα και με ρώτησαν αν ο θόρυβος υπάρχει όταν πιέζω τον μοχλό των ταχυτήτων προς την κατεύθυνση της σχέσης που έχω (δηλαδή προς τα πάνω αν έχω τρίτη κτλ). Ο θόρυβος μειώνεται. Μου είπαν ότι είναι ι ντίζα του κιβωτίου or something που κάνει ένα συντονισμό. Το ξέρουν δηλαδή.
3) Κάθισμα συνοδηγού. Χτυπάει χαρακτηριστικά. Καθώς οδηγώ κυριολεκτικά το βλέπω να κουνιέται.
4) Κάθισμα οδηγού. Τρίζει όποτε θέλει...
5) Ο δεξιά αεραραγωγός τρίζει μια στο τόσο
6) Κοπανάει η οροφή. Οχι η ηλιοροφή. Ο οροφή λες και δεν είναι στηριγμένη πουθενά. Αν τον χτυπήσω με το χέρι μου ακούγεται λες και είναι κούφια. Λες και δεν έχει αφρολέξ από μέσα. (Ας μην αναφέρω ότι η πλαφονιέρα δεν είναι στηριγμένη και μια στο τόσο πρέπει να ασφλίζω τα κλιπ τις... κάθε φορά ένα από τα δύο. γιατί και τα δύο μαζί δεν ασφαλίζουν).
7) Αριστρερή πίσω κολώνα.. άγνωστος θόρυβος. Λες και χτυπάει κάποιος σωλήνας με το αμάξωμα... Διάβαζα στο net ότι είναι αγωγοί που διώχνουν τα νερά από την ηλιοροφή... Μίλησα σχετικά με τον αρχιμηχανικό του Γιαννίτσα και μου είπε ότι οι αγωγοί είναι πλαστικοί και δεν είναι αυτό.
8) Περιέργος θόρυβος στο επάνω μέρος του παρμπρίζ.. καινούργιος είναι αυτός... Κάπου από τον καθρέπτη... άντε βγάλε άκρη.
9) Οργανα... ορισμένες φορές μαζί με τον συντονισμό το Radio-CD συντονίζονται και τα όργανα.
10) Ρουλεμάν από το σασμάν.. ή κάπου εκεί. Περιμένω από τον Γιαννίτσα να το βάλει μέσα να δει τι έχει. Μέχρι που μου είπαν ότι θα μου λύσουν το σασμάν.
Γενικά πάντως οι ενοχλητικοί θόρυβοι είναι αυτοί του CD που νομίζω ότι στο TS είναι πιο έντονος λόγω του δυνατού μοτέρ.
Και φυσικά όσο πιάζουν ζέστες οι θόρυβοι θα μειωθούν γιατί τα πλαστικά διαστέλλονται και δένουν πιό καλά.
Αυτά από τριγμούς.
|